De Hiptas is een unieke, hippe, praktische tas met banden van ongelijke lengte, die wordt vastgeknoopt op de heup.

De brede, ín de tas doorlopende heupband zorgt ervoor dat de tas stevig en comfortabel te dragen is. De tas hangt niet aan je, maar zit tegen je aan, zo licht als een veertje!

De heupbanden zijn niet van gelijke lengte, wat het vastknopen heel gemakkelijk maakt. De een draagt zijn Hiptas rechts, de ander liever links, daarom worden de banden van de standaard en XL tassen naar jouw wens aangepast naar een rechtse of linkse Hiptas. Hoe je de voor jou ideale draagkant van de Hiptas bepaalt, vind je hier. De heupbanden zijn het best te knopen met een platte knoop, een knoop die niet uitzakt en toch makkelijk los te krijgen is.

Het knoopsysteem maakt de Hiptas zeer flexibel in gebruik, hij kan zonder moeite van je taille naar laag op de heup verplaatst worden, en in die zeldzame gevallen dat je ‘m niet als heuptas om wilt hebben kan hij ook als schoudertas worden geknoopt. Leg dan vóór je hem omdoet een platte knoop in de uiteinden van de banden en doe hem dan pas om.

manieren waarop de Hiptas kunt dragen

Ik ontwerp en maak de tassen zelf en gebruik zoveel mogelijk oude en/of gebruikte materialen, restpartijen stof en fournituren, en alleen restleer. Kleine onregelmatigheden kunnen daarom voorkomen. Kijk hier voor alle modellen en hier op de Facebookpagina voor updates en releasedata van de Hiptassen die ik nu aan het maken ben.

Voor informatie over de Hiptas Lite klik hier.

Kenmerken Hiptas / Hiptas XL

De Hiptas is standaard 21 cm breed, 13,5 hoog en 6 cm diep, zo groot dat er makkelijk een portemonnee, telefoon, agenda en sleutels in kunnen en er nog meer dan genoeg ruimte overblijft voor die dingen die je graag meedraagt in je tas (boterhammen, luiers, zakmes, pennen, tampons, make up, om maar wat praktische zaken te noemen ), maar zo compact dat hij niet in de weg zit als je beweegt. De Hiptas is daarom ook ideaal tijdens vakanties, tijdens wandelen en als tas voor de compactere camera’s.

De Heupbanden zijn geschikt voor de meest gangbare maten heupen, ben je heel smal dan hou je vrij lange uiteinden over, ben je wat breder dan knoop je meer in de uiteinden. Vraag bij twijfel naar de lengte van de banden, die is standaand ongeveer 180 tot 190 cm lang in totaal, maar kan variëren. Wil je ze in een andere lengte, bestel dan een Hiptas op maat.

Tegen de achterzijde van de voering zitten standaard twee vakken om een kleine portemonnee of een mobiele telefoon onder handbereik te hebben. Aan de buitenkant zitten afhankelijk van het model één vak of rondom diverse vakken.

De Hiptas is voorzien van een stevig bevestigde D-ring, waaraan de tas als je hem niet gebruikt kan worden opgehangen, maar waar je natuurlijk ook sleutels aan kunt hangen.

De Hiptas XL is dé tas voor die vrouwen die de klassieke Hiptas niet groot genoeg vinden, maar die ook geen onhandige grote luiertas met zich mee willen zeulen. De XL is 2,5 cm hoger, 4 cm breder, 2 cm dieper én heeft bredere banden. En dus past er veel meer in! De Hiptas XL heeft verder dezelfde kenmerken als de klassieke Hiptas.

 afbeelding met de kenmerken van de Hiptas

 

 

Een voorbeeld van wat er zoal in een klassieke Hiptas past:

wat past in een Hiptas